Ligging

B&B Het Logiement

De Champagnestreek staat natuurlijk in de eerste plaatse bekend om de champagne, de wereldberoemde wijn die hier geproduceerd wordt. Maar ook wat natuur betreft kom je hier absoluut aan je trekken. De bossen - bijna 40% van het totale oppervlak van het departement – en de heuvelachtige vlakten met de vele bewegwijzerde paden en wegen zijn een ware uitnodiging om te gaan wandelen. Het meer van Der en de vier meren van het Land van Langres, maar ook de vele rivieren die dit gebied rijk is, maakt het een bestemming bij uitstek voor liefhebbers van vissen, vogels en watersportactiviteiten.


In het dorp staan verschillende mooie gebouwen daterend uit een welvarende periode. Het gemeentehuis en de kapel zijn zeker een bezoek waard. Maar ook de wasplaats uit vroegere tijden met zijn vele slijtplekken. Deze wasplaats is nog steeds in gebruik bij enkele bewoners.


Bourbonne-les-Bains, op 12 km van het vakantiehuisje, is al ruim 2000 jaar bekend om zijn thermaal water dat een heilzame werking heeft op artrose, reuma en aandoeningen van de luchtwegen. Het kuuroord ligt in een schitterend landschap, dichtbij de bron van de Maas, en heeft interessante bezienswaardigheden.


Ook de Vogezen liggen op een steenworp van het vakantiehuisje.
Gite Het logiement - Rue du pressoir - 52400 Melay - +32/477 78 40 36- info@logiement.be